Aktiviteter inom kyrkan

Många förknippar kyrkan med något tråkigt, kanske en mumlande präst eller tråkiga psalmer. Dock är svenska kyrkan så mycket mer. Kyrkan finns för alla människor, oavsett om du är gammal eller ung. Förutom läran om kristendom och utövandet av religionen kan man ta del av roliga aktiviteter. Kyrkan anordnar mängder av saker för både barn, ungdomar och vuxna. Till exempel finns mängder av möjligheter för dig som gillar att sjunga att gå med i en kör. Att sjunga i kör är roligt och ger en härlig gemenskap. Dessutom har körsång visat sig vara väldigt bra för vårt välbefinnande eftersom man måste vara i nuet.

För ungdomar är kyrkan perfekt eftersom det finns mycket för just barn och ungdomar. Läran om kristendom är bara en liten del i alla aktiviteter. Du kan till exempel gå med i roliga filmklubbar, sjunga i kör eller konfirmera dig. Många som går med i svenska kyrkan träffar nya vänner genom olika aktiviteter. Det är inte ovanligt att man träffas även utanför de aktiviteter som kyrkan anordnar. För dig som vill hjälpa människor i nöd finns flera aktiviteter och verksamheter där du kan hjälpa till. Bland annat anordnar svenska kyrkan lotterier där man drar in pengar till behövande.

Roliga aktiviteter i hela världen

Svenska kyrkan finns över hela världen, inte bara här i Sverige. Bland annat hittar du kyrkan i England, Italien, Frankrike, USA, Brasilien och Thailand. För dig som är på genomresa eller som bor i London kan du delta i flera roliga aktiviteter som svenska kyrkan håller här. Bland annat har kyrkan aktiviteter för dig som är ung i London. Under dessa träffar fikar man, pratar man och har det allmänt trevligt. En väldigt bra chans att träffa andra svenskar i London och få vänner för livet. Många av de länder där svenska kyrkan finns erbjuder tjänster som vigsel. Detta är utmärkt för dig som vill gifta dig utomlands.

Aktiviteter som biokvällar anordnar Svenska Kyrkan