Värby församling i Skåne

Värby församling ligger i Skåne och här bor ungefär 6 000 människor. Församlingen består av ett flertal kyrkor med grund i boningshuset som tillhör den gamla Värby. Församlingen anordnar flera aktiviteter för både barn, ungdomar och vuxna. Just nu försöker Värby församling att få fler män att ansluta sig eftersom i församling i nuläget mestadels består av kvinnor. Av de olika aktiviteter som anordnas av församlingen finns bland annat körer, filmklubbar och babycafé. Att vara med i en församling är härligt, inte minst på grund av gemenskapen och de nya vänner du kan hitta. För barn och ungdomar är ett bra sätt att träffa vänner och gå med i diverse aktiviteter och verksamheter.

Gillar du att sjunga är Värby församling ett utmärkt sätt att få roa dig med sång. Församlingen har flera körer du kan vara med i. Om du hellre vill roa dig med att se på film kan du gå med i församlingens filmklubb. Filmklubben träffas vanligtvis en gång i månaden. Under dessa träffar ser man tillsammans en långfilm. Efteråt får man fika och kan umgås tillsammans, oftast diskuterar man filmen och de intryck man fått.

Församling har fördelar

För inte särskilt längesedan föddes man in i den svenska kyrkan. Man blev alltså automatiskt medlem vid födseln. Idag är det inte så utan man behöver själv göra ett aktivt val om att vara med. Fördelen med att vara med i en församling är gemenskapen. Tillsammans kan man diskutera, utöva sin tro och få vänner för livet. För det kan faktiskt vara svårt att vara kristen helt för sig själv. Vi människor behöver varandra och det är här en församling kommer väl till pass. Förutom att du kan vara med på trevliga träffar får du även chansen att berätta dina åsikter och vara med i viktiga verksamheter. Församlingar finns i hela landet så du kan enkelt hitta den som ligger i din närhet.

Församling finns över hela landet och du kan gå med